Brouwers Zink gaat het jaar 2016 weer prima afsluiten. Omzet, prijzen en brutomarge bleven in 2016 onverminderd onder druk staan, maar de kosten werden opnieuw goed onder controle gehouden. Hierdoor hebben we kunnen investeren in onze organisatie om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren.

Zoals eerder aangegeven hebben we stevig geïnvesteerd in België. Joeri Mannaerts begon in maart dit jaar en wist al snel zijn eerste mooie resultaten te behalenIntern hebben we tijd en geld geïnvesteerd in een nieuw CRM systeem, zodat we beter onze relaties kunnen opvolgen en miscommunicaties kunnen voorkomen. In 2017 blijven we doorgaan met onszelf te verbeteren.

Gedurende 2016 hebben we ook veel complimenten mogen ontvangen, waarvoor dank. Meer en meer wordt duidelijk dat waar de concurrentie kiest voor de one stop shop (supermarkt) gedachte, Brouwers Zink juist wordt gewaardeerd voor haar kennis en kunde van haar materialen en haar adviesmogelijkheden. Ook verbinden was daarbij een sleutelwoord. Daar waar de vraag toeneemt en het aanbod van goede zink(ver)werkers afneemt, kunnen wij vraag en aanbod regelmatig met elkaar in contact brengen, omdat wij het wereldje natuurlijk heel goed kennen. Welke ervaren zink(ver)werker koopt nu niet bij Brouwers Zink?

Verder zijn er dit jaar intern in de bezetting geen wijzigingen. Het team staat zoals vertrouwd voor veel kennis en kunde. Dat komt mede door de goede stabiliteit van deze groep mensen die elke dag weer klaar staat om op zeer flexibele wijze de klantenwensen in te vullen. De ene dag is immers de andere niet.

Dat laatste geldt eveneens voor de LME koers van het zink en de koper. Wat hebben die een enorme vlucht genomen in 2016! Misschien wel met een beetje Trump effect de laatste tijd, maar vooral ook onder invloed van wat er in China, grootverbruiker van metalen, gebeurt. Laten we hopen dat hierin wat meer rust gaat komen de komende tijd, want niemand zit op deze prijsschommelingen te wachten.

December is natuurlijk ook de feestmaand van het jaar. Sinterklaas is het land nog niet uit, of de Kerstversieringen zijn weer overal zichtbaar. Brouwers Zink zal gesloten zijn in week 52, de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Er kan tot en met week 51 volop worden besteld. Op vrijdag 23 december worden de laatste leveringen bezorgd van 2016. Bestel dus op tijd!

Vervolgens zijn we ook in de eerste week van januari gesloten. Op maandag 9 januari zijn we weer bereikbaar om nieuwe orders aan te nemen voor 2017.

Namens alle medewerkers van Brouwers Zink en mijn collega John Brouwers, wens ik iedereen Fijne Feestdagen en een fantastisch 2017!

Vriendelijke groeten,
Maurice Kerkhofs

maurice-kerkhofs-brouwers-zink