Met de koude dagen in aantocht is het een veel gehoord probleem: de dakgoot ligt vol met bladeren. De dakgoot vrijhouden van bladeren is veelal een lastige en soms ook gevaarlijke klus. Lees hier meer over de risico’s die een verstopte dakgoot met zich meebrengt én de oplossing die de Dagonet Gootdrain biedt.

Het is raadzaam om een dakgoot goed vrij te houden om het overlopen van de goot of een verstopte riolering te voorkomen. Overlopende dakgoten kunnen namelijk ernstige waterschade veroorzaken, vooral wanneer de buitenrand van de goot hoger is dan de binnen opstand. De Gootdrain van Dagonet biedt een oplossing om de dakgoot vrij te houden zonder veel inspanning. Het is een dakgootbeschermer, gemaakt van kunststof gaas, die in de lengterichting is doorgesneden. De gaas-elementen worden in de dakgoot gelegd en door de fabrieksmatige spanning klemmen deze zichzelf vast tussen de dakpannen en de goot rand. De bladeren die op de Gootdrain vallen kunnen opdrogen en waaien uiteindelijk weg.

Vervaardigd uit duurzaam materiaal

De Gootdrain is vervaardigd uit zwart gekleurd polyethyleen (HDPE). Deze HDPE is een combinatie van nieuwe en hergebruikte grondstoffen; de Gootdrain is recyclebaar én milieuvriendelijk. Door de zwarte inkleuring is de Gootdrain bovendien UV-bestendig en duurzaam (10 jaar garantie!).

Alle voordelen op een rij

> Door toepassing van de Gootdrain bladvanger gaat uw dakgoot langer mee.
> Normaal druppelt het water voortdurend op dezelfde plaats, hierdoor wordt het zink plaatselijk aantast. Het Gootdrain gaas zorgt voor een goede spreiding.
> De Gootdrain kan in de meeste situaties worden toegepast en het is minder arbeidsintensief: eenmaal geplaatst vergt het weinig onderhoud wordt bespaard op onderhoudskosten
> Ook kan de Gootdrain in bepaalde situaties voorkomen dat vogels onder de dakpannen gaan nestelen (in plaats van een zogenaamde vogelschroot).

Diverse toepassingsmogelijkheden

De Gootdrain kan toegepast worden in verschillende type dakgoten. De afstand van de dakpannen tot de gootrand, in combinatie met de diepte, is bepalend voor het type Gootdrain. Doordat de elementen van kunststof zijn kunnen deze op verschillende manieren in de dakgoot aangebracht worden.

U heeft interesse?
Het Type R 178/0 Gootdrain kunt u bestellen via verkoop@brouwerszink.be