Filiaal Maastricht

Met de recente opening van een Brouwers Zink filiaal in Maastricht heeft Brouwers Zink weer een volgende stap in haar groeiproces gezet. Het nieuwe filiaal heeft inmiddels de nodige klanten over de vloer gehad om de locatie te leren kennen. Onder die klanten zijn ook enkele Belgische klanten die zo nu en dan in Maastricht werkzaam zijn. Zij hebben zich inmiddels een beeld kunnen vormen van de materialen die in het filiaal voorradig zijn en de dienstverlening die Brouwers Zink vanuit filiaal Maastricht kan aanbieden.

Ontwikkeling in België

Als we kijken naar onze ontwikkeling in België dan zien we daar een aantal zaken gebeuren. We hebben de laatste jaren duidelijk een marktaandeel opgebouwd met name voor de grotere zinkprojecten. Projecten waarmee Brouwers Zink al snel haar kennis en ervaring heeft kunnen laten zien. Daarnaast zien we dat we de toeloop naar onze locatie in Maasmechelen hebben zien groeien. Ook in de lokale afhaalmarkt hebben we dus goede stappen voorwaarts gemaakt. Alleen blijft het een nadeel dat Maasmechelen voor Belgische afhaalklanten een beperkt gebied bestrijkt. De oostzijde grenst immers aan de Nederlandse grens en valt daarmee geheel weg als Belgisch marktgebied. Er zijn wel weer veel Nederlandse klanten die ons vanuit dit gebied bereiken in Maasmechelen, ook voor afhaalorders. Met dit alles is het tijd om een aantal zaken te herzien…

Allereerst zullen we gaan zorgen dat we de verkoopactiviteiten binnen Brouwers Zink N.V. gaan integreren. Op dit moment verkopen we nog via Brouwers Zink België BVBA. Na de zomer gaan we starten om deze activiteiten vanuit de NV te laten lopen. Dat maakt het administratief eenvoudiger.

Daarnaast gaan we onze verkoopstrategie herzien. We hebben onze samenwerking met Joeri Mannaerts beëindigd. Joeri heeft de laatste jaren goed werk geleverd met en voor onze klanten. Hij deed dat in goede samenwerking met ons team in Maasmechelen: Erik en Richard  van de verkoop en de werkvoorbereiders Roger en Roger. Dat team staat onverminderd voor u klaar in Maasmechelen en de contactgegevens blijven ongewijzigd: verkoop@brouwerszink.be en 089 – 777 237. Ook als er hulp gewenst is om in te meten, dan kunnen we daarin prima voorzien.

Strategie Belgische markt

Na de zomervakantie gaan we bekijken hoe we verder kunnen gaan met een filiaalstrategie voor België. De goede resultaten in Nederland zijn positief, maar de Belgische markt vereist een goede, eigen Brouwers Zink strategie. Als je jezelf hierin herkent en denkt hieraan een commerciële bijdrage te kunnen leveren voor Brouwers Zink, dan kun je een mail sturen naar m.kerkhofs@brouwerzink.nl

De communicatie via de nieuwsbrieven gaan we terugbrengen naar een nieuwsbrief per kwartaal. Op die manier kunnen we zorgen dat de inhoud interessant genoeg blijft om goed gelezen te worden.

Tot slot nog even onze vakantieplanning. Brouwers Zink zal gesloten zijn in de weken 31 en 32, dus van maandag 29 juli tot en met vrijdag 9 augustus.

U kunt dus nog heel lang bij ons terecht in juli: maak daar goed gebruik van om al uw klussen voor de vakantie af te ronden!

Vriendelijke groeten,

Maurice Kerkhofs en John Brouwers