“Een nieuwe vestiging voor Brouwers Zink in Maastricht! Ik hoor de vraag al opborrelen: Brouwers Zink, een vestiging in Maastricht? Hoe dan? De afstand tussen Maasmechelen en Maastricht is toch niet zo groot?
Aan dit besluit liggen een aantal ontwikkelen ten grondslag, graag neem ik u mee in ons denken.

Allereerst zijn we als directie van Brouwers Zink continue bezig met verbeteringen. Verbeteringen op werkelijk alle onderdelen. Soms gaat het over het analyseren en oplossen van klachten en soms gaat het over structurele zaken als de inrichting van processen en locaties. In dit kader kijken we ook veel om ons heen. Wat gebeurt er in de markt? Wat doen andere bedrijven goed of niet goed? Hoe gaan zich zaken verder ontwikkelen in de komende 5 tot 10 jaar? Dat soort vragen stellen we ons geregeld. En dat vertalen we dan naar waar Brouwers Zink op dit moment staat en waar wij denken dat Brouwers Zink naartoe moet in de toekomst.

Een van de zaken die we verwachten dat zich de komende jaren zal gaan doorzetten is de groei van het aantal zelfstandige dakdekkers. En we zien dat onze concullega’s als APOK en Defrancq in België en Zinkunie in Nederland daar op dit moment een beter antwoord op hebben dan wij.

Ze openen de ene na de andere vestiging en daarmee spelen ze in op deze trend, dus dat doen ze goed. Als Brouwers Zink laten we hier iets liggen. We zijn dus lokaal minder goed vertegenwoordigd en dat gaat verder dan alleen de zelfstandigen.

Met onze start in Gouda vorig jaar hebben een Brouwers Zink sleutel gevonden om dit op te lossen. We hebben ons een goed idee gevormd hoe Brouwers Zink met filialen meer lokale service kan bieden. Het zal een Zink en Dak aanbod gaan worden waar zowel de beste materialen voor het hellend dak als voor een plat dak kunnen worden gevonden. Daarbij kunnen lokale assortimenten hier en daar afwijken naar de lokale behoeften zodat we nog beter kunnen inspelen op de wensen van onze klanten.

In Maastricht gaan we hieraan verder invulling geven. Maastricht is voor Brouwers Zink niet zomaar een filiaal waar we klanten goed willen bedienen. Het is een filiaal in dat deel van de Nederlandse markt waar we momenteel marktleider zijn en waar we nu met een uitgebreider Zink en Dak assortiment nog beter op de lokale wensen willen gaan inspelen. Maastricht ligt op een steenworp van onze hoofdlocatie Maasmechelen en dus kunnen we snel zaken bijstellen en aanvullen om het een filiaal van de toekomst te maken, een filiaal dat toegevoegde waarde gaat krijgen in de Nederlandse markt en met een uitstekende wisselwerking met onze hoofdlocatie in Maasmechelen. Er zijn immers al zoveel filialen van verschillende aanbieders in het land, dus we zullen een uniek Brouwers Zink model moeten ontwikkelen. Een model dat bovendien gaat worden doorontwikkeld ook in België waar we ook kansen zien voor Brouwers Zink filialen.

Gouda, Maastricht, waar gaat dan heen? Om eerlijk te zijn: dat weten we nog niet. Op dit moment is het niet onze ambitie om zo snel mogelijk naar veel filialen te gaan. Elk filiaal zal een toegevoegde waarde moeten gaan vervullen en dat vereist zorgvuldigheid en aandacht. We blijven dus groeien met overzichtelijke stappen, zodat we een goed fundament leggen, voor een beter Brouwers Zink. En dat doen we vooral om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Mijn collega Bart Essers heeft er hard aan gewerkt om u vanaf maandag 3 juni te kunnen ontvangen in Maastricht. Karveelweg 30 is ons adres. Voor de mensen die ons al langer volgen: ja, dat is dezelfde Karveelweg waar Brouwers Zink in 1986 is begonnen als groothandel voordat in 1996/1997 naar Maasmechelen werd verhuisd.

  

Loop gerust eens binnen vanaf 3 juni in Maastricht en laat u verrassen door het enthousiasme van Bart en onze nieuwe medewerker Rik Sondeijker die ons komt versterken in Maastricht. Zeker als u als Belgische relatie ook actief bent in en rond Maastricht aan de Nederlandse zijde van de grens.

Mede namens mijn collega John Brouwers wens ik u goede zaken toe aan de Karveelweg 30!”

Hartelijke groeten,

Maurice Kerkhofs