Brouwers Zink ontstond in 1986 toen oprichter John Brouwers, actief loodgieter, zijn werkplaats vanuit Maastricht ging exploiteren en zijn diensten beschikbaar stelde aan collega verwerkers van zink, koper en loodmaterialen. Dankzij deze maatwerk productie konden verwerkers hun tijd effectiever bij én voor de klant inzetten.

Door het supersnel leveren van maatwerk materialen -binnen 24 uur en zonder transportkosten- werd de verwerker als klant van Brouwers Zink veel werk uit handen genomen. Vanuit die oorsprong en gedachte werkt het bedrijf ook anno 2014: geheel in dienst van de klant.Gebouw-verkleind 3

In de loop der tijd hebben ook de traditionele zink leveranciers zich verder ontwikkeld. Omdat Brouwers Zink als familiebedrijf onafhankelijk is, staat de groothandel functie optimaal in dienst van de klant. De oorspronkelijke rol van de leveranciers als aanbieder van walsblank zink, heeft in de loop der jaren geleid tot een aanbod van een breder assortiment. Gevolg van deze ontwikkeling is dat Brouwers Zink in de rol van groothandel nu een gemengde functie vervult. Enerzijds als fabrikant van maatwerk en massaproducent van met name hulpstukken en anderzijds als handelaar in standaard materialen, van onder meer voorbewerkte (gekleurde) zink. Brouwers Zink werkt al geruime tijd samen met verwerkers, die verantwoordelijk zijn voor de mooiste projecten in België en Nederland.

Samen met een team van gemotiveerde medewerkers wordt sindsdien gewerkt aan een Brouwers Zink dat er voor de volle 100% staat voor haar klanten.