Het derde kwartaal van 2019 ligt ook weer achter ons. De zomer is nu dan eindelijk echt voorbij en de herfst is begonnen. Voor onze natuur is dat goed. De waterstanden in de grond zijn ver teruggelopen tijdens de warme zomer en dus is regen hard nodig. Maar voor ons gevoel is de herfst is ook een beetje een sombere tijd. Kortere dagen, meer regen, we zijn als mensen minder buiten en veel meer binnen. De verwarmingen worden weer open gedraaid nadat ze maanden niets te doen hadden en de verlichtingen maken weer meer uren. En dat terwijl in Zuid Europa de temperaturen nog lekker zomers zijn.

Ambachtelijk werk

We hebben als Brouwers Zink niet zo’n geweldig derde kwartaal achter de rug. Er was geen stress bij onze klanten voor het bouwverlof om alles af te krijgen en het kwam ook maar langzaam op gang na het bouwverlof. Dat werd grotendeels goedgemaakt in de maand september, maar alles bij elkaar was het een beetje te rustig. Maar wat ook opvalt is dat er steeds minder begrip lijkt te zijn voor het feit dat maatwerk betekent dat onze mensen iets met hun handen (met hulp van machines) maken. Er lijkt steeds minder begrip te bestaan voor het ambachtelijke werk dat we doen. Het is jammer als dit onbegrip leidt tot een klacht waar we in feite vrij weinig aan kunnen oplossen. Natuurlijk willen we van elke klacht leren en continue blijven werken aan het verbeteren van onze processen. Daarvoor zijn klachten dan ook zeer welkom. Wij besteden veel tijd aan het goed analyseren van elke klacht, maar in dat traject zien we eveneens dat we klanten steeds vaker moeten uitleggen wat de beperkingen van handwerk zijn. Onze mensen zijn mensen en geen machines of 3D printers.

Opening Brouwers Zink & Dak

Toch is er ook heel veel goed gegaan in ons derde kwartaal. De opening in Maastricht is prima verlopen. Het traject van de eerste dag dat we opengingen op 1 juni tot aan ons openingsfeestje op 27 september is zeer soepel verlopen. En dat is de verdienste van Bart en Rik die zeer goed werk hebben geleverd aan de Karveelweg 30 in Maastricht. Met de komst van de machines in september zijn zij nu ook volop de weg aan het vinden met het maken van zink en plastisol maatwerk om een klant snel te kunnen bedienen. Diverse Belgische klanten hebben het filiaal reeds bezocht, als ze met een klus bezig zijn in of rondom Maastricht.

En dan ons wagenpark. Heeft u ze al zien rijden, een van onze nieuwe wagens? We hebben fors geïnvesteerd in vier nieuwe wagens. Drie voor in Maasmechelen en ook een nieuwe wagen voor in Gouda. Het werd hoog tijd, maar dan heb je ook wat. Doordat we nu weer alles zelf bezorgen, kunnen we de wisselwerking van magazijn naar chauffeurs ook nog verder verbeteren. In dit kader is per 1 oktober ook een nieuwe logistieke manager bij ons gestart, Roel Verbruggen. Met zijn kennis en ervaring kan hij ons hiermee fijn helpen.

Voor de Belgische klanten is het fijn om te zien dat zij ons nog steeds prima weten te vinden in Maasmechelen. Het vertrek van Joeri is zeer spijtig, hij werd zeer gewaardeerd door onze klanten. Maar de wisselwerking met onze verkoop binnendienst, Erik en Richard, loopt onverminderd goed.

Vanuit productzijde is het mooi dat we al onze nieuwe Zintek kleuren kunnen presenteren. We hebben onlangs al een project in Rock Grey mogen leveren. Rock Grey is als kleur weer net even anders dan Quartz, Nova of Blue Grey en daarmee uniek in België. En uiteraard staan wij als leverancier garant voor een duurzame kwaliteit, ook van Rock Grey.

Dus laat u verrassen door de vele mogelijkheden van Brouwers Zink: sterk in maatwerk!

Hartelijke groet,

Maurice Kerkhofs