Zintek; the colored ones

Home/Nieuws/Zintek; the colored ones

Zintek; the colored ones

Zink en kleuren, we hebben er al vaker over geschreven, maar het vereist wellicht toch enige verdere uitleg.

Toen fabrikanten zoals Nedzink, Rheinzink en VMZinc met gekleurd zink begonnen was dat gepatineerd zink in vooral twee kleuren:
*Grijs: Nova (Nedzink), Blue Grey (Rheinzink) en Quartz (VMZinc)
*Zwart/Donkergrijs: Noir (Nedzink), Graphite Grey (Rheinzink) en Anthra (VMZinc)

Uitbreiding kleuren

De laatste jaren heeft dit een grote uitbreiding gekregen als het gaat om verschillende kleuren. VMZinc kwam met PIGMENTO, Rheinzink met de artCOLOR en Nedzink met de NUANCE kleuren. Uitgangspunt van die producten is dat het pigmento’s zijn die zijn aangebracht op het grijze gepatineerde zink van betreffende leverancier. En dat maakt deze producten duurder. Van blank zink naar grijs gepatineerd zink naar de uiteindelijke pigmento kleur. Maar de kleuren maken het materiaal natuurlijk ook exclusiever.

Bij Brouwers Zink kunnen we al deze varianten van deze leveranciers aanbieden. We zien dit voor de pigmento kleuren vooral op projectbasis gebeuren. We hebben inmiddels de nodige projecten hiervan geleverd. De gepatineerde zinken in grijs en zwart hebben we allemaal op voorraad staan en worden regelmatiger gevraagd en geleverd. Toch is Nederland nog steeds een land dat vooral met blank zink werkt, wat natuurlijk ook nog steeds de goedkoopste (en eveneens een mooie) variant is.

Zintek

Een andere zinkleverancier waarmee we bij Brouwers Zink zaken doen is Zintek (voorheen Simar genaamd). Deze Italiaanse leverancier heeft de laatste jaren ook hard gewerkt aan haar kleuren en heeft Brouwers Zink verzocht om deze in de Nederlandse markt te gaan promoten.

Voor een goed overzicht van hun kleuren, kan de website van Zintek worden bekeken. Op deze website kan tevens (onderaan de pagina) de mooie productbrochure worden gedownload. De samples (productstaaltjes) kunnen gewoon bij Brouwers Zink worden aangevraagd als u een mail stuurt naar verkoop@brouwerszink.be
Onze accountmanager komt ze graag bij u bezorgen en toelichten.

Belangrijke toelichting hierbij is dat het product Rock Grey de Italiaanse grijs gepatineerde tegenhanger van Nova, Blue Grey en Quartz is. Vandaar dat dit product ook in een vergelijkbare, goed betaalbare, prijsklasse zit. De andere mooie kleuren zijn de pigmento varianten van Zintek en kunnen eveneens tijdelijk, als introductie in de Nederlands markt, scherp worden aangeboden.

Wilt u iets exclusiefs, een kleur die uniek is, dan kunt u dus bij Brouwers Zink terecht, want wij hebben alle keuzemogelijkheden voor u beschikbaar!

2019-10-10T15:55:39+02:0010 oktober 2019|Nieuws|